dinsdag, 4. juli 2006 - 15:29

Vier verdachten van zware mishandeling aangehouden

Vriezenveen

De politie heeft op maandag 3 juli vier jongens aangehouden die verantwoordelijk worden gehouden voor de zware mishandeling van twee jongens uit Wierden. De twee werden op zaterdag 1 juli jl. door een groep jongens in de feesttent in Vriezenveen en later op het Westeinde in die plaats mishandeld.

De verdachten, in de leeftijd van 17 tot 19 jaar, zijn allen afkomstig uit Vriezenveen. Zij zijn in belang van het onderzoek in verzekering gesteld. De politie verwacht op korte termijn nog meer aanhoudingen te verrichten.


Het eerder geplaatse bericht luidde:
Politie zoekt getuigen van mishandeling

Twee jongens uit Wierden van 15 en 16 jaar hebben bij de politie aangifte van mishandeling gedaan.
De twee waren op zaterdag 1 juli uitgeweest in Vriezenveen. Rond middernacht gingen zij naar de feesttent aan het Manitobaplein. Daar werden zij lastig gevallen door een jongen waarna een woordenwisseling ontstond. De onbekende jongen haalde wat vrienden op waarna de twee Wierdenaars door een aantal jongens werd mishandeld. Toen het geweld stopte liepen de slachtoffers naar de uitgang en werden door personeel van de tent naar hun fietsen begeleid. De jongens stapten op hun fiets en reden huiswaarts. Op het Westeinde werden de jongens opgewacht door een vijftal knapen die zich in de bosjes hadden verstopt. De twee jongens werden opnieuw belaagd en konden met moeite wegkomen. De 16 jarige Wierdenaar is vermoedelijk enige tijd buiten bewustzijn geweest en kan zich niet herinneren hoe hij is weggekomen. Uitendelijk wisten de jongens zich in veiligheid te brengen. De volgende dag moest de 16 jarige zich onder doktersbehandeling stellen. Hij bleek een gebroken neus en een hersenschudding te hebben. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling en verzoekt hen contact op te nemen met de afdeling Vriezenveen via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):