zaterdag, 22. juli 2006 - 10:27

Vierdaagse feesten goed verlopen

Nijmegen

De politie kijkt tevreden terug op het verloop van de Vierdaagsefeesten die gisterenavond werden afgesloten. Ook tijdens de slotavond is het rustig gebleven in de binnenstad. Tot omstreeks 04.00 uur zijn 12 mensen aangehouden. Her en der waren wat kleine vechtpartijtjes, maar grote incidenten deden zich niet voor, aldus de politie in Nijmegen.

De twaalf aanhoudingen waren voor onder andere kleine mishandelingen, openbare dronkenschap, drugsgebruik, belediging en het plegen van verzet. Op de Hertogstraat is een man aangehouden omdat hij een portier mishandelde. Het was bij alle podia best druk, maar bij de Matrixx was het tegen 23.30 uur zo vol, dat er even geen mensen meer konden worden toegelaten. Dat werd aangegeven door middel van de lichtkranten.

Gedurende de hele week is er adequaat opgetreden, waardoor incidenten in de kiem gesmoord konden worden. Het debuterende Flexteam heeft hierin een goede rol gespeeld. Dit team van 9 mensen met speciale aanhoudingsvaardigheden was in burgerkleding en in koppels in de stad aanwezig. Die konden op deze manier goed observeren en waar nodig ingrijpen, met als hoogtepunt de drugsvangst met een omvang van 1 kilo op donderdagavond in de omgeving van Plein ’44.

Bijkomend voordeel van het Flexteam is dat snel ondersteuning geboden kan worden aan een politieteam in een gebied, zonder dat dit ten koste gaat van de bezetting in een ander gebied. De inzet van het Flexteam is goed bevallen. De kans is groot dat de politie bij grotere evenementen vaker zo’n team inzet.

Toch wil de politie graag kritisch naar haar eigen rol kijken. Daarom zal zij binnenkort een evaluatie houden om te zien waar verbeteringen aangebracht kunnen worden. Alle politiemensen zullen voor dit doel hun ervaringen op papier zetten. Maar ook andere bronnen en partners zullen informatie aanleveren die bijdragen aan eventuele verbetering van politie-inzet.
Provincie:
Tag(s):