vrijdag, 29. september 2006 - 15:50

Vijf aanhoudingen bij gezamenlijke grenscontrole

Kerkrade

Donderdagmiddag en -avond vond er een gezamenlijke grenscontrole plaats door de politie Aachen en agenten van het korps Limburg-Zuid. Hierbij zijn vijf personen aangehouden, zo meldt de politie Limburg-Zuid vandaag.

De actie is het directe gevolg van het op 1 september gesloten Nederland-Duitsland Verdrag waarin bevoegdheden zijn geregeld om gezamenlijk op elkaars grondgebied de criminaliteit te bestrijden en permanente informatie-uitwisseling hieromtrent te waarborgen.

Bij de controle, waarbij aan Nederlandse zijde ook werd deelgenomen door de Douane en Koninklijke Marechaussee, werden vijf personen aangehouden in verband met het voorhanden hebben van softdrugs. Tegen 65 personen werd proces-verbaal opgemaakt, merendeels voor overtredingen op het gebied van de wegenverkeerswetgeving, terwijl er ook boetes werden uitgeschreven in verband met het voorhanden hebben van slag- of steekwapens.

De politie nam verder 400 gram softdrugs een geldbedrag van ongeveer € 1500, een muntenverzameling, sieraden en twee flatscreen tv’s in beslag.

Aan de controle werkten in totaal 250 Nederlandse en Duitse politiemensen mee. De controles werden gehouden in het gebied gelegen tussen Vaals en Sittard en bestond uit zowel vaste als mobiele posten.
Provincie:
Tag(s):