zondag, 15. januari 2006 - 18:14

Vijf aanhoudingen tijdens tumultueuze nacht in Heerlen

Heerlen

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag tijdens ongeregeldheden in het centrum van Heerlen vijf mannen aangehouden. De vijf mannen (in de leeftijd van 21, 24, 26, 34 en 42 jaar) komen uit Oirsbeek, Heerlen, Huizen en Landgraaf. Een van hen, een 26-jarige man uit Landgraaf die militair is, werd aangehouden omdat hij verdacht wordt van het gooien met een bierglas. De andere vier werden aangehouden omdat zij een bevel van de politie negeerden en zich niet verwijderden, meldt de politie Limburg-Zuid zondag.

Aanleiding tot het politieoptreden waren twee vechtpartijen die omstreeks 03.20 uur, nagenoeg tegelijkertijd uitbraken en waarbij één persoon werd aangehouden. Op zeker moment keerden mensen zich tegen de politie. Deze kreeg snel versterking van collega’s en van leden van de Koninklijke Marechaussee.

Om de rust te doen terugkeren werd het aanwezige publiek gesommeerd zich te verwijderen. Omdat vier van hen dit niet deden werden zij aangehouden. Hierbij raakte een van hen licht gewond door een beet van een politiehond.

Enkele politiemensen en een lid van de Koninklijke Marechaussee raakten eveneens licht gewond. Eén politieagente raakte aan een van haar ogen gewond door rondvliegend glas afkomstig van bierglazen die vanuit het publiek werden gegooid.
Provincie:
Tag(s):