maandag, 10. juli 2006 - 21:55

Vijf aanrijdingen op de Rijksweg A58

Sint Willebrord

De politie en andere hulpdiensten hebben maandagmorgen hun handen vol gehad aan een serie van vijf kop-staartaanrijdingen op de Rijksweg A58 tussen Breda en Roosendaal. Hierbij is één persoon gewond geraakt. In alle gevallen hielden de weggebruikers onvoldoende afstand tot hun voorganger.

Bij een van de ongevallen is een 40-jarige man uit Asten gewond geraakt. Omdat de hulpverleners vreesden dat de man nek- of rugletsel had opgelopen, is hij door de brandweer horizontaal uit zijn auto gehaald. De man is hierop per ambulance overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Breda.

Het ongeval ontstond in een file, die was ontstaan ten gevolge van een ongeval dat omstreeks 7.45 uur plaatsvond ter hoogte van het tankstation Hoezaar. Bij dit ongeval was enkel materiële schade te betreuren. Ook bij een kop-staartaanrijding, die kort hierna plaatsvond ter hoogte van het viaduct tussen Bosschenhoofd en Rucphen, werd alleen blikschade geconstateerd.

Het ongeval, waarbij de man uit Asten gewond raakte, vond kort hierachter plaats. Bij deze aanrijding waren vier auto’s betrokken. Een 31-jarige man uit Houten reed met zijn auto tegen zijn voorganger, die daarmee een kettingreactie veroorzaakte. Het slachtoffer bevond zich in het voorste voertuig. Omdat de auto van de man in de middenberm tegen de vangrail was gedrukt en de veiligheid van de hulpverleners ter plaatse gevaar liep door het overige verkeer, is de linkerrijstrook van de Rijksweg A58 in de richting Breda korte tijd afgesloten geweest.
Achter dit ongeval vond, ter hoogte van Etten-Leur, nog een tweetal aanrijdingen plaats, waarbij enkel materiële schade werd vastgesteld.
Provincie:
Tag(s):