zondag, 23. juli 2006 - 1:33

Vijf gewonden door brandende benzinetank op kotter

Grevelingen

Door een ongeluk met brandende benzinetank aan boord van een viskotter op de Grevelingen in Zeeland zijn vanmiddag vijf personen gewond geraakt. Eén van hen is met zeer ernstige verbrandingen naar het brandwondencentrum te Beverwijk overgebracht. De overige vier zijn naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam en het ziekenhuis te Dirksland gebracht. De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeluk.

Omstreeks 16.25 uur bevond zich een groot gezelschap aan boord van een ten anker liggende kotter om een verjaardag te vieren. Langszij de kotter lag een rubberboot met buitenboordmotor. De benzinetank van de motor stond echter aan boord van de kotter. Toen de tank vanuit het ruim aan dek van de kotter werd gebracht vatte deze plotseling vlam en werd overboord gegooid.

De brandende tank kwam tussen de rubberboot en de kotter in het water terecht. De brandende benzine zorgde er voor dat de rubberboot direct vlam vatte en verspreidde zich ook op het omringende water. Ook de huid van de kotter ter plaatse vatte vlam. Vanaf de kotter werd de brand geblust maar vijf personen liepen verwondingen op: twee jongens van 12 en 13 jaar oud uit Oude Tonge en Oosterland, een 42-jarige vrouw uit Ouddorp en twee mannen van 28 en 34 jaar oud uit Oude Tonge en Middelharnis. Eén van de jongens is in Beverwijk opgenomen. De mannen zijn met minder ernstige verwondingen naar het ziekenhuis te Dirksland vervoerd.
Provincie:
Tag(s):