woensdag, 13. september 2006 - 21:42

Vijf personen aangehouden na liquidatie

Tilburg

In het onderzoek naar de liquidatie van een 48-jarige man uit Tilburg, op 23 juni 2006 in de Mahlerstraat in Tilburg, heeft de recherche vijf personen aangehouden. Een 34-jarige man uit Boxtel en een 50-jarige man uit Eindhoven worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij de liquidatie.

Daarnaast worden zij, samen met een 42-jarige man uit Leeuwarden, verdacht van afpersing en bedreiging. De twee andere verdachten, die verzet pleegden toen het arrestatieteam een woning in Eindhoven binnenviel, worden verdacht van het bezit van vuurwapens.

Een arrestatieteam heeft in een woning in Eindhoven drie mannen van respectievelijk 25, 26 en 50 jaar aangehouden. Bij de doorzoeking van de woning trof het rechercheteam verschillende vuurwapens aan. Ook heeft de politie twee auto’s in beslag genomen, die nader worden onderzocht. Eén van de auto’s zou mogelijk gebruikt zijn in een afpersingszaak.

Ook in Boxtel deed een arrestatieteam een inval in een woning. Daar werd een 34-jarige man van zijn bed gelicht. In Leeuwarden vond de vijfde aanhouding plaats. Een 42-jarige man werd op zijn verblijfadres door de recherche aangehouden. Ook op deze twee locaties vonden doorzoekingen plaats.

De nabestaanden van het slachtoffer zijn vanochtend op de hoogte gebracht van de aanhoudingen. Zo’n 45 mensen waren vandaag bij de acties betrokken. Daarbij kreeg de recherche ondersteuning van onder andere vuurwapenhonden en collega’s van de politieregio Brabant Zuid-Oost.
Provincie:
Tag(s):