donderdag, 19. januari 2006 - 15:02

Vijf vernielers aangehouden

Zwolle

Afgelopen maandag en dinsdag heeft de politie vijf jongemannen aangehouden die onder andere verantwoordelijk zijn voor de op oudejaarsavond gepleegde vernielingen aan een school aan het Marterveld.
De jongens, variërend in de leeftijd van 16 tot en met 19 jaar en allemaal woonachtig in Zwolle, vernielden 31 december een ruit van de school door middel van vuurwerk. Vervolgens zijn ze de school binnen gegaan en hebben daar nog overige vernielingen gepleegd.

Een 19-jarige Zwollenaar nam uit de school een brandblusser weg, maar uit baldadigheid is er door alle jongemannen met deze brandblusser gespoten.
Een 19-jarige vrouw werd op de Provincieroute, toen zij voorbij de groep jongens fietste, met de brandblusser in haar gezicht gespoten. Zij liep hierbij geen verwondingen op.

De vijf Zwollenaren zijn inmiddels allemaal gehoord en hebben hun aandeel bekend. Zij zullen door justitie worden vervolgd.

Door de aanhouding van deze verdachten is een deel van de gepleegde vernielingen tijdens de jaarwisseling in Zwolle-Zuid opgelost.
Provincie:
Tag(s):