zondag, 9. april 2006 - 20:24

Vijf WRC's aan de start in LG Almere Rally

Almere

Amper drie weken na de opening van het seizoen in Emmeloord is het weer autosport feest en nu in Almere. Bij de rally sprint op zaterdag is ‘slechts’ 5 procent van de proeven over onverharde wegen, maar voor de rally op zondag is dat 20 procent. Uitdaging genoeg dus, voor de deelnemers. En met vijf heuse World Rally Cars (WRC) aan de start was er voor de toeschouwers genoeg te beleven.

Op een parcours dat afwisselend droog en nat was sleepte het LG team vabn Eric Moree en Jalmar van Weeren toch de hoofdprijs in de wacht. De tweede plaats was voor (1e in de F2 sprint) Eep Borgers, derde werd Henrie van de Veen.

Het algemeen klassement werd geleid door Peter Bijvelds. Een van de buitenlandse equipes zorgde wel voor de nodige opwinding, de Estlander Egon Knaur wist een vijfde plaats in het algemeen klassement te bemachtigen.

Op de tweede rally dag wist Mark van Eldik met 22 seconden voorsprong de Rallyclinic Dutch Open te winnen voor Peter Bijvelds en Frits van Eerd. Anton van Limpt heeft zijn eerste wedstrijd dit jaar geëindigd tegen een betonnen paal.