donderdag, 4. mei 2006 - 9:47

Vijfjarige jongen omgekomen bij verkeersongeval

Apeldoorn

Een 5-jarige jongen uit Apeldoorn is woensdagmorgen bij een verkeersongeval op de Deventerstraat in Apeldoorn om het leven gekomen. Het kind fietste rond 11.25 uur op een eigen fietsje samen met zijn moeder vanuit het centrum op de Deventerstraat in de richting van de brug over het Apeldoorns Kanaal.

Op de kruising met Kanaal Noord, wilde de jongen en de moeder rechtdoor de brug over. Een truck met oplegger, bestuurd door een 52-jarige man uit Tiel, sloeg op dat moment rechtsaf Kanaal Noord op. De chauffeur heeft het fietsende kind, ondanks zijn extra spiegels aan de rechterzijde van zijn truck, niet gezien waarop een aanrijding volgde.

Het kind is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De politie heeft de moeder opgevangen en naar huis begeleid. De truckchauffeur is meegegaan naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring.

Op verzoek van de politie is slachtofferhulp ter plaatse geweest en heeft getuigen en omstanders waaronder wegwerkers aan de Vlijtseweg hulp aangeboden.
Provincie:
Tag(s):