woensdag, 3. mei 2006 - 11:13

Vijftig zaken opgelost met aanhouding tien verdachten

Bergen op Zoom

De politie heeft met de aanhouding van een tiental verdachten een vijftigtal zaken opgelost die aan het eind van 2005 en begin 2006 plaatsvonden in de omgeving van Hoeven, Oudenbosch en Zundert. Het onderzoek werd opgestart nadat er op 8 december 2005 een overval plaats vond op een benzinestation in Oudenbosch. Uit onderzoek door de politie met als aanvulling enkele tips bij het meldpunt “Meld Misdaad Anoniem� kwam het onderzoek in een stroomversnelling.

Een groep jongeren, variërend in de leeftijd van 15 tot 22 jaar oud en afkomstig uit Hoeven, Etten-leur, Zundert en Roosendaal is daarop aangehouden. Met de aanhouding van het tiental kon een overval, een zestal autodiefstallen en ruim veertig auto-inbraken worden opgelost.

In totaal is er door 37 gedupeerden aangifte gedaan. Van een tiental inbraken is geen aangifte gedaan maar deze zijn wel door de groep bekend. Op dit moment zitten een 18-jarige inwoner van Hoeven, een 21-jarige inwoner van Etten-leur en een 20-jarige inwoner van Roosendaal nog in voorlopige hechtenis.
Provincie:
Tag(s):