woensdag, 8. november 2006 - 15:24

Virtueel Demoweekend in Militaire Luchtvaart Museum

Soeterberg

Het Militaire Luchtvaart Museum te Soesterberg organiseert op 11 en 12 november het Virtueel Demoweekend. Een aantal bezoekers krijgt de unieke kans om een virtuele vlucht te maken in een echte F-16 cockpit.

Tijdens dit jaarlijkse evenement vinden op zaterdag in de filmzaal van de Snijdershal de Nationale Vliegtuigherkenningskampioenschappen plaats. Er zijn prijzen te winnen in de categorieën hedendaagse militaire, civiele en historische vliegtuigen. Het programma start om 12.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Liefhebbers kunnen zich inschrijven bij de organisatie in de persoon van Loet Kuipers, via e-mail lwr.kuipers@hccnet.nl of telefonisch 078-6176301.

Naast zelf vliegen kunnen bezoekers in de Snijdershal kennis maken met het ‘322 demoteam’ van de Vliegbasis Leeuwarden. Leden van het legendarische virtuele 322 Dutch Spitfire Squadron RAF voeren historische vluchten uit. Zij zullen hun behendigheid op de PC tonen en het tegen elkaar opnemen.

In de filmzaal wordt de film ‘322 Squadron: Nederlandse Spitfires onder Engelse vlag’ getoond, met unieke filmbeelden geschoten door de 322-vlieger Frans Van Eijk († 14-02-1945). In de Vreeburghal tonen de clubs Vsaf en FsFan virtuele vluchten in spectaculaire 3-D beelden.
Provincie:
Tag(s):