vrijdag, 15. december 2006 - 19:50

Virtuele Vensterschool gelanceerd

Groningen

Woensdagochtend 13 december heeft wethouder José van Schie de nieuwe communitywebsites van de Vensterscholen in Groningen gelanceerd. Zij deed dat door een videoboodschap via internet uit te spreken gericht aan alle 1500 kinderen van de Vensterscholen Vinkhuizen en Stadspark.

De Vensterscholen Vinkhuizen en Stadspark zijn de scholen die mee hebben gedaan aan het gemeentelijke pilotproject 'Virtuele Vensterschool'. Het is de bedoeling dat de komende twee jaar ook de andere acht Vensterscholen in Groningen een eigen communitywebsite krijgen.

De website is bedoeld voor juffen, meesters en ouders, maar natuurlijk vooral voor de leerlingen. Zij kunnen hier informatie vinden, maar ook contact met elkaar hebben via de babbelbox en het marktplein, foto’s plaatsen en spelletjes spelen.

Om de leerlingen zoveel mogelijk bij de website te betrekken is er een wedstrijd uitgeschreven. Iedere leerling kan tot 1 maart ideeën en toepassingen voor de website insturen. Het leukste idee wordt beloond met een uitje voor de hele klas van de leerling(en).
Provincie:
Tag(s):