donderdag, 2. maart 2006 - 15:47

Vissen in Martiniplaza

Groningen

Het Noorden van Nederland maakt zich op voor de populaire hengelsportbeurs. Voor de vierde keer wordt op zaterdag 11 en zondag 12 maart 2006 van 10:00 tot 17:00 uur. De Noord Nederlandse Hengelsportbeurs in de Martiniplaza te Groningen georganiseerd. De noordelijke hengelsportbeurs in Martiniplaza te Groningen trok vorig jaar op zaterdag en de zondag 4000 bezoekers.

e hengelsport telt in Drenthe en Groningen zo'n 48.000
beoefenaars die verdeeld over 200 plaatselijke verenigingen die zijn aangesloten bij de Hengelsportfederatie Groningen - Drenthe. Daarnaast zijn er ook nog 23.000 beoefenaars in de provincie Friesland, dus met andere woorden een enorme markt.

De hengelsport heeft de laatste jaren zich beter ontwikkeld 'van een duffe oude mannensport naar een dynamische vorm van outdoorbeleving'. Uit onderzoeken van TNS/NIPO blijkt dat steeds meer kinderen het vissen als hobby ontdekken. Het afgelopen jaar steeg het aantal vissende jongeren zelfs tot boven een half miljoen! Bij de jeugd is deze sport de laatste jaren sterk toegenomen met name de karpervisserij.

Door technische ontwikkelingen wordt bijvoorbeeld het karpervissen steeds verfijnder, wat tot uiting komt in het materiaal en de kleding van de sportvisser. Karpervissen gebeurt vaak 's nachts. Daarom neemt de visser een klein tentje mee, waarin hij kan bivakkeren.

Wat ook de laatste jaren erg in opkomst is het zogenoemde vliegvissen, waarbij insecten in allerlei vormen worden nagebootst om als aas te dienen, 'Vliegvissen' is bij uitstek een manier om met een speciale hengel (zonder dobber en lood) visvoorn en snoek te vangen. Om op grote afstand toch voedselrijke plekken op te zoeken, waar de meeste vis te vinden is, zijn reuzenhengels te koop van wel 13 tot 14 meter lang. Daarnaast vindt u ook gespecialiseerde bedrijven van onder andere dobber- en hengelbouwers, kleding, laarzen, warmtepakken en ook bungalowparken met mooie viswateren. Voor het vissen op het water wilt u natuurlijk de optimale boot.

Op deze beurs vindt u een ruime keuze aan aluminium, rubber en kunststof boten in elke prijsklasse! Diverse malen per dag worden diverse informatieve lezingen gehouden over Snoeken, Snoekbaarzen, Karper en Vliegvissen.

De beurs biedt een groot assortiment voor zowel de Witvisser, Karpervisser, Zeevisser, Vliegvisser en de Roofvisser. Deze beurs biedt een totaalpakket voor zowel de recreatievisser als sportvisser!
Provincie:
Tag(s):