vrijdag, 17. maart 2006 - 13:28

Vissen kun je niet missen

Rotterdam

Tijdens de VISMA hengelsportbeurs gaat de campagne 'Vissen kun je niet missen' van start. Initiatiefnemer en organisator is de Stichting Reinwater die met de campagne de aandacht en steun vraagt van de ruim 1.500.000 sportvissers in Nederland om zich in te zetten voor het belang van schoon en gezond (vis)water . De campagne bevat ook een proef met visgeleiding bij een waterkrachtcentrale.

De VISMA vindt dit jaar plaats van 23 tot en met 26 maart in Ahoy. In de campagne 'Vissen kun je niet missen' werkt Stichting Reinwater samen met Sportvisserij Nederland. De organisaties gaan tijdens de VISMA op zoek naar VisFans die voor slechts 10,- euro willen bijdragen aan de campagne. In ruil hiervoor kunnen ze meedingen naar leuke hengelsportprijzen. Tevens roept Reinwater sportvissers op een monster van hun viswater mee te nemen naar de VISMA. Reinwater verzorgt gratis analyses van de kwaliteit van dit viswater.

'Vissen kun je niet missen' staat in het teken van schoon en natuurlijk viswater. Vooral trekvissen in Nederland hebben het moeilijk. De bekendste trekvis, de zalm, keert ondanks forse inspanningen maar mondjesmaat terug. En van de paling is nog maar ca. 3% van de vroegere Europese populatie in leven, hetgeen Europa de noodklok heeft doen luiden.
Provincie:
Tag(s):