dinsdag, 19. september 2006 - 12:38

Vissterfte in Venlose zinkvijver

Venlo

In een zinkvijver, parallel gelegen aan de Eindhovenseweg in Venlo, heeft zich maandag vissterfte voorgedaan. Uit zuurstofmetingen van het Waterschap Peel en Maasvallei bleek dat het zuurstofniveau in de vijver te laag was.

Woensdagochtend zal het Waterschap de resterende vissen naar andere visvijvers verplaatsen. Om ervoor te zorgen dat de vissen tot die tijd zo goed mogelijk kunnen overleven ‘verpompt’ de brandweer het aanwezige water. Door de waterbewegingen die het pompen met zich meebrengt komt er extra zuurstof in de vijver.

De zinkvijver is overigens niet bedoeld als visvijver, zo meldt de gemeente Venlo. Het is een bergingsvijver, die bedoeld is om het regenwater van Tradeport-West op te vangen en daarmee de afvoer op de Everlosebeek te beperken. Dat betekent ook dat de vijver gewoon droog mag staan. Het Waterschap Peel- en Maasvallei beheert de waterkwantiteit van deze vijver. ‘Ook al was de vijver niet bedoeld als visvijver, we willen natuurlijk graag helpen om de vissen naar echte visvijvers te laten verplaatsen. Daarom ondersteunt onze brandweer het Waterschap bij het verplaatsen van de vissen’, aldus wethouder Beurskens.
Provincie:
Tag(s):