donderdag, 11. mei 2006 - 22:06

Vitesse en Twente houden elkaar in evenwicht

Vitesse heeft zich in het eerste duel om een Intertoto-ticket in een moeizame uitgangspositie gemanoeuvreerd. De Arnhemmers speelden in het Gelredome gelijk tegen FC Twente: 1-1.

Ruim 10.000 fans namen in Arnhem afscheid van trainer Edward Sturing. Hij stond voor het laatst in eigen huis voor de groep. Een mooi afscheid kreeg hij niet. In een gezapige wedstrijd scoorde Blaise N'Kufo de openingstreffer. De Zwitserse aanvaller omspeelde doelman Harald Wapenaar en schoot de 1-0 tegen de touwen.

Vitesse probeerde nog voor rust terug te komen, maar kwam niet verder dan een handvol halve kansjes. Pas in de 71ste minuut bracht Mads Junker weer hoop in de Arnhemse harten. De Deen schoot op aangeven van Gill Swerts de 1-1 onder doelman Sander Boschker door. Omdat er in de slotfase niet meer werd gescoord, moet Vitesse zondag in Enschede minimaal één keer scoren om nog kans te maken op deelname aan Intertoto.