woensdag, 19. april 2006 - 22:45

Vitesse laat RKC ontsnappen

Een spektakelstuk. Anders kan de play-offontmoeting tussen RKC Waalwijk en Vitesse niet betiteld worden. De Arnhemmers leken op bezoek in Waalwijk af te stevenen op een grote en uiterst eenvoudige zege, tegen het door blessures geplaagde en uiterst ongeïnspireerd acterende RKC.

Driemaal Mads Junker en een goal van Youssouf Hersi brachten de ploeg van Edward Sturing op een souvereine 0-4 voorsprong en leken van de return van zondag in het Gelredome een formaliteit te maken.

Wat er in de rust van het duel door RKC-trainer Adrie Koster in de kleedkamer tegen de spelers van de Brabantse club moet zijn gezegd, laat weinig te raden over. De donderpreek miste zijn uitwerking na rust niet. Koster wisselde in de pauze driemaal en zag zijn ploeg als herboren de tweede helft spelen. Binnen een minuut na de hervatting deed Gianni Zuiverloon al iets terug.

Het gaf de thuisploeg moed om te blijven aandringen. Die aanvalslust werd beloond. Eerst was het Dominique van Dijk die na een slim overstapje van Zuiverloon 2-4 aantekende en even later bekroonde Dustley Mulder een lange rush. Bij Vitesse sloegen de onzekerheid en nerveusitieit toe na de aansluitingstreffer.

Het leidde ertoe dat bij Michael Dingsdag de stoppen doorsloegen. Hij vergreep zich in een duel aan Hans van de Haar en sloeg hem neer. Arbiter Jol kon niets anders doen dan de verdediger van het veld sturen en de gastheren een penalty toe te kennen. Die werd door Dominique van Dijk onberispelijk binnengeschoten, wat er voor zorgde dat er zondag bij de return nog alles mogelijk is in de strijd om een ticket voor de Intertoto Cup.