donderdag, 26. oktober 2006 - 16:21

Vlaggenactie tegen IJzeren Rijn

Weert

In de regio Weert start volgende week een “vlaggenactie� tegen de goederenvervoerlijn IJzeren Rijn. Deze actie roept instanties, organisaties en bedrijven op om zich collectief te scharen achter de actie voor het behoud van leefbaarheid, veiligheid en bereikbaarheid in de gemeenten gelegen aan het historische tracé van de IJzeren Rijn.

Regionaal actieve instanties, organisaties, bedrijven en politieke partijen ontvangen maandag 30 oktober een verzoek van de burgemeesters van de gemeenten Cranendonck, Weert, Heythuysen en Haelen om hun naam te verbinden aan de regionale campagne tegen een IJzeren Rijn dwars door hun steden en dorpen. Als de bedrijven hun handtekening zetten, tekenen zij namens hun personeel. Daarmee staat hun “vlag� symbool voor hun bezorgdheid en maatschappelijke betrokkenheid. Ook op deze manier willen de gemeenten langs de IJzeren Rijn duidelijk maken dat hun zorgen over leefbaarheid, veiligheid en bereikbaarheid breed in de regio worden gedragen.

Woensdag hebben vertegenwoordigers van de betrokken gemeenten een gesprek gehad met gouverneur Frissen over de mogelijke heringebruikname van de oude spoorlijn. De gouverneur maakte duidelijk, dat een tijdelijke ingebruikname van de IJzeren Rijn wat hem betreft niet aan de orde is. Dat geldt ook voor ingebruikname van het historische tracé. Hij deelt voorts de zorg van de gemeentebesturen rond de veiligheid en leefbaarheid bij een ‘sobere’ uitvoering van de lijn.
Provincie:
Tag(s):