maandag, 13. november 2006 - 9:10

Vlagtwedde breidt dienstverlening uit op internet

Vlagtwedde

Dankzij DigiD kunt u als burger met één gebruikersnaam en wachtwoord bij elektronische diensten van steeds meer overheidsinstellingen terecht. Ook de gemeente Vlagtwedde is nu druk aan de slag met de voorbereidingen om u in het voorjaar van volgend jaar enkele produkten aan te bieden.

DigiD (spreek uit diegiedee) is een persoonlijke code om burgers op internet te identificeren bij de overheid. Met DigiD kan snel en veilig via het webloket gecommuniceerd worden met de gemeente Vlagtwedde. DigiD kan worden gebruikt om bijvoorbeeld online een verhuizing door te geven of een uittreksel online aan te vragen en te betalen.

In toenemende mate kunt u via internet zakendoen met overheidsinstellingen als de Belastingdienst, die de mogelijkheid biedt om de jaarlijkse aangifte online af te handelen. Meestal wisselt u bij deze diensten vertrouwelijke gegevens uit. Om ervoor te zorgen dat die gegevens alleen met u worden uitgewisseld, willen overheidsinstellingen zeker weten dat u ook echt bent wie u beweert te zijn. Anders gezegd: overheidsinstellingen willen uw identiteit kunnen verifiëren. Zo voorkomt ze dat anderen namens u kunnen handelen.

Het grote voordeel van DigiD: u hoeft niet langer verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden, maar met één combinatie kunt u bij steeds meer overheidsinstellingen terecht.

Bij de gemeente vlagtwedde kunt u vanaf volgend voorjaar inloggen met uw DigiD. Voortaan kunt u met één gebruikersnaam met wachtwoord terecht bij elektronische diensten van steeds meer overheidsinstellingen.
Provincie:
Tag(s):