donderdag, 13. april 2006 - 11:15

Vleuten- De Meern wint Kinderraadsvergadering

Utrecht

Vleuten- De Meern is de winnaar geworden van de tiende Kinderraadsvergadering van Utrecht. De kinderen uit deze wijk krijgen € 20.000 van de gemeente Utrecht voor activiteiten in en om kinderboerderijen in Vleuten- De Meern. Deze activiteiten moeten ook voor kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking toegankelijk zijn. In september staat de eerste activiteit gepland.

Voorbeelden van activiteiten waaraan de kinderen in Vleuten- De Meern de € 20.000 willen besteden zijn: een themadag ‘Dieren verzorgen’, een teken - en schildercursus, een wandelochtend en een schoonmaakdag. De tweede plaats was voor Oost met een survivalbaan en de derde plaats was voor Noordwest met een kinderbioscoop.

De winnaar werd gekozen door kinderen uit de andere wijken van Utrecht na een spannende middag. De Kinderraadsvergadering, die werd geopend door wethouder Lenting, bestond uit originele presentaties van de wijkplannen, een debat in de raadzaal van het stadhuis en tot slot de verkiezing van het beste wijkplan. De winnaars gingen uit hun dak toen de stemuitslag bekend werd gemaakt.
Provincie:
Tag(s):