zaterdag, 11. maart 2006 - 14:52

Vliegensvlug van Utrecht rechtstreeks naar Schiphol

Utrecht

Treinreizigers uit het midden en zuiden van het land kunnen vanaf zondag 12 maart snel en comfortabel met de trein naar Schiphol reizen over de nieuwe Utrechtboog. Er gaan ieder half uur rechtstreekse Intercity's rijden tussen Utrecht Centraal, Amsterdam Zuid WTC en Schiphol.

Dankzij de Utrechtboog kunnen reizigers zo'n 10 minuten sneller reizen van Eindhoven, 's-Hertogenbosch en Utrecht naar Amsterdam Zuid WTC en Schiphol. En overstappen in Duivendrecht hoeft niet meer. NS-directeur Bert Meerstadt: 'Met de Utrechtboog wordt de bereikbaarheid per trein van Schiphol en de Amsterdamse Zuidas nòg beter: 70 keer per dag in vliegende vaart comfortabel langs de files op de A2.".

De Utrechtboog is een nieuwe verbinding tussen de spoorlijnen Utrecht – Amsterdam Centraal en Weesp – Schiphol. De viaducten van de Utrechtboog buigen ter hoogte van het station Amsterdam Bijlmer af in westelijke richting en sluiten aan op de 'Zuidtak' vóór station Amsterdam RAI. De Utrechtboog is onderdeel van de vernieuwing van de spoorlijn Utrecht – Amsterdam. ProRail zal dit project eind 2006 afronden.
Provincie:
Tag(s):