maandag, 20. februari 2006 - 17:19

Vliegoefening defensie: 'Redskin Challenge'

Gilze-Rijen

Op en nabij vliegbasis Gilze-Rijen vindt deze week de oefening 'Redskin Challenge' plaats. Deze oefening duurt van 20 tot en met 24 februari en staat in het teken van het gezamenlijk optreden van de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Landmacht. Aan de oefening nemen onder meer Apache gevechtshelikopters van vliegbasis Gilze-Rijen, Cougar transporthelikopters van vliegbasis Soesterberg, een compagnie van het 12e Infanteriebataljon LuchtmobieleBrigade en personeel van de 11e Luchtverdedigingcompagnie van luchtmobiel deel. Dat heeft Defensie maandagmiddag bekendgemaakt.

De training, die deel uitmaakt van het reguliere oefenprogramma, richt zich met name op het veilig en efficiënt samenwerken tussen de verschillende eenheden. Tijdens de oefening trainen de militairen onder meer op veiligheidsprocedures en het invliegen van eenheden in vijandelijk gebied.

Naast de vliegbasis Gilze-Rijen en de directe omgeving, speelt de oefening zich af op en boven de militaire oefenterreinen en laagvliegengebieden in de omgeving van Weert, Oirschot en Raamsdonkveer. Gedurende de oefenperiode wordt ook in de avonduren gevlogen, binnen de reguliere tijden die hiervoor
van toepassing zijn. Dat wil zeggen dat er gestreefd wordt om na 23.00 uur niet meer te vliegen.
Provincie:
Tag(s):