zaterdag, 1. juli 2006 - 14:05

Vliegtuigbom ontmanteld

Purmerend

Zondag is de vliegtuigbom in Purmerend succesvol ontmanteld. Nadat het ontstekingsmechanisme verwijderd was, werd deze tot ontploffing gebracht. De bom is opgetakeld en zal naar Den Helder worden vervoerd. Volgende week zaterdag zal de 1900 ponder op zee tot ontploffing worden gebracht.

Vanaf 09.00 uur mochten de 3700 geëvacueerde bewoners weer naar huis. Burgemeester Leen Verbeek is blij dat de operatie zonder problemen is verlopen. Hij spreekt zijn waardering uit aan alle inwoners van het gebied voor hun medewerking. Ook bedankt de burgemeester alle betrokkenen die de demontage tot een succesvol eind hebben gebracht.

Vanaf zaterdag 16.00 uur werd het gebied hermetisch afgesloten met hekken. De gemeente verzocht iedereen die zich in het betreffende gebied bevond, dit te verlaten voor 16.00 uur. Ook alle bedrijfspanden moesten dan leeg zijn.

In het gebied was een nood verordening van kracht. Iedereen die zich na 18.00 uur nog in het ruimingsgebied bevonden zou aanhouden worden. De politie hield hiervoor zowel op de grond als vanuit de lucht controles. Zij kegen hierbij assistentie van de Koninklijke Marechaussee die met gepantserde rupsvoertuigen patrouilleerden door het ruimingsgebied.
Provincie:
Tag(s):