zondag, 15. januari 2006 - 23:31

Vluchtauto rijdt in op motoragent

Maastricht

Een motoragent van de politie Limburg-Zuid is zondagmiddag ternauwernood ontsnapt aan een opzettelijke aanrijding. Op de Maaseikersteenweg in het Belgische Smeermaas moest de agent springen voor zijn leven om een auto te ontwijken die kort daarvoor werd aangehouden.

Rond 16.00 uur controleerde de motoragent op de Wilhelminakade in Maastricht een Belgische auto met drie inzittenden. In verband met de afwikkeling van enkele gepleegde verkeersovertredingen sommeerde de motoragent de bestuurder hem naar het politiebureau te volgen. Op weg daarheen sloeg de bestuurder echter op de vlucht.

Op de Maaseikersteenweg, vlak over de Belgisch-Nederlandse grens, werd de auto klem gereden door een politiewagen. Nadat de motorrijder achter de vluchtauto was gestopt, reed de bestuurder van de vluchtauto plotseling met hoge snelheid achteruit. Nadat de bestuurder tegen de motor was gereden, werd de motor circa 20 meter mee gesleurd. De motorrijder wist tijdig opzij te springen.

De auto met de drie inzittende ging er vervolgens vandoor in de richting van het centrum van Smeermaas. De gealarmeerde Belgische politie is meteen een onderzoek naar de doorrijder gestart. De auto bleek afgelopen nacht in het Belgische Geel te zijn gestolen.
Provincie:
Tag(s):