vrijdag, 14. juli 2006 - 11:28

'Vluchten kan niet meer'

Rotterdam

Sinds 1 juli 2006 beschikt de Verkeerspolitie van Rotterdam-Rijnmond over de eerste twee herkenbare 'off the road' motoren. De HM motoren van Honda (type F450) zullen worden ingezet bij grote evenementen op onverhard terrein, bij ondersteuning van milieucontroles en ter bescherming van landelijk beschermd natuurgebied.

Reguliere politiemotoren zijn te zwaar om te kunnen rijden op onverharde gebieden. Met de nieuwe motoren beschikt de Verkeerspolitie nu over de vaardigheden en de middelen om bijvoorbeeld ondersteuning te kunnen geven bij een evenement als 'Concert at Sea' op de Brouwersdam van zaterdag 8 juli. Bij dit evenement zijn de motoren voor het eerst ingezet met als doel de grote mensenmenigte te beheersen en in te springen bij incidenten op het strand en in de duinen.

Tijdens de surveillance is een dronken man uit de branding gehaald en werden er waarschuwingen gegeven voor het houden van kampvuren. Bovendien is er assistentie verleend aan het Korps Zeeland bij onenigheid tussen een groep jongeren op het strand en in de duinen nabij strandtent 'De Kous'.

De motoren zijn aangeschaft na een succesvolle pilot op de Vinex-locatie Nesselande, waar crossers vorig jaar ieder weekend zorgden voor veel geluidsoverlast en vernielingen aanbrachten aan het terrein. Ook districten De Eilanden en Waterweg-Noord kampen met soortgelijke problemen.
Provincie:
Tag(s):