maandag, 16. oktober 2006 - 9:04

Vluchtende automobilist toch aangehouden

Kamerik

Op zaterdagavond werd een automobilist na een wilde autorit aangehouden. Omstreeks 18.45 uur waren agenten op de Ingenieur Enschedeweg een verkeerscontrole aan het houden toen zij een 27-jarige automobilist uit Veenendaal een stopteken gaven. Kennelijk had de bestuurder hier geen zin in en gaf vol gas. De achtervolging werd ingezet en de agenten probeerden op de N401 voor de auto van de man te komen. Dit lukte echter niet omdat de bestuurder de agenten van de weg probeerde af te rijden.

In Kockengen lukte het de agenten om toch voor de auto te komen en de bestuurder moest nu wel stoppen. Een agent stapte vervolgens uit maar de bestuurder gaf vervolgens gas, reed achteruit en keerde zijn auto. Een tegemoetkomende autobus probeerde de pas nog af te snijden maar de bestuurder kon er nog net langs komen door over de berm te rijden. Op de Portengen had een agent zijn auto dwars op de weg geplaatst.

De man scheurde met volle snelheid door de berm langs de politieauto en reed vervolgens een zandvlakte aan de N401 op en reed met zijn vierwielaangedreven auto een zandheuvel op maar kwam vervolgens vast te zitten. Een agent liep op de auto af en de bestuurder gaf vervolgens flink gas en kwam weer achteruit rijden. De agent moest opzij springen om niet te worden aangereden. De man reed vervolgens pardoes in de sloot en rende hard weg maar kon op de Westkanaaldijk worden aangehouden. De man is ingesloten voor verhoor.
Provincie:
Tag(s):