vrijdag, 27. januari 2006 - 16:02

Vluchtende automobilist veroorzaakt aanrijding

Maastricht

Op donderdag 19 januari heeft een 44-jarige man uit Maastricht een aanrijding veroorzaakt op de Via Regia in Maastricht ter hoogte van de rotonde bij de Porseleinstraat. Daarbij raakte hij met zijn personenauto een andere personenauto in de flank en reed meteen door.

Even later nam de man zelf contact op met de politie. Hij verklaarde vanaf de Malbergsingel in Maastricht te zijn achtervolgd door een hem bekende persoon in een witte bestelbus.

In zijn verklaring geeft de Maastrichtenaar aan dat hij de indruk had dat de man in de bestelbus van plan was hem van de weg te rijden. Hierop sloeg de Maastrichtenaar op de vlucht en belandde daarbij uiteindelijk op de rotonde bij de Via Regia / Porseleinstraat, waar hij tegen een andere auto aanreed.

Omdat hij nog steeds probeerde te ontkomen aan zijn achtervolger stopte hij niet, maar reed in eerste instantie door. Pas toen hij bemerkte dat hij niet meer werd achtervolgd, nam hij zelf contact op met de politie. Bij de aanrijding raakte overigens niemand gewond.

Afgelopen donderdag heeft er een soortgelijk ongeval plaatsgevondenbij de Via Regia. (Foto's) Richting de Belgische grens waren twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Een auto raakte hierbij de voorgevel van een woning. De bestuurder verklaarde dat hij werd achtervolgd door iemand.
Provincie:
Tag(s):