woensdag, 23. augustus 2006 - 12:56

Vluchtende Belg in Geleen klemgereden

Geleen

Een 26-jarige inwoner uit het Belgische Maasmechelen is dinsdagavond na een achtervolging vanuit Hasselt in Geleen aangehouden. De man wordt ervan verdacht in België op een motoragent te zijn ingereden.

Nadat de Belg in Hasselt een verkeersovertreding had gepleegd, onttrok hij zich vervolgens aan een controle van Belgische politiemensen. Hierbij reed hij in op een motoragent. Deze moest opzij springen om niet te worden aangereden.

De man zette zijn vlucht voort via de A2 naar Nederland. Via de A79 kwam hij in Duitsland terecht, waar hij vervolgens omkeerde en via de A76 weer naar Nederland reed. Op het moment dat de man vanuit België de Nederlandse grens passeerde waarschuwde de Belgische politie de Nederlandse collega’s van de politie. Uiteindelijk werd de man door een Belgische en Duitse politiepatrouille klem gereden.

De Belg bleek 17,5 gram cocaïne en een paar gram wiet bij zich te hebben. De Maasmechelaar is ingesloten en wordt waarschijnlijk aan België uitgeleverd. Hem wordt poging tot doodslag ten laste gelegd.
Provincie:
Tag(s):