maandag, 18. december 2006 - 16:36

Vluchtpoging na bedreiging agenten

Terneuzen

In de nacht van zaterdag op zondag werd de 25-jarige Parijse bestuurder van een personenauto op de Westkolkstraat in Terneuzen bekeurd voor het niet voeren van verlichting op zijn auto. Omdat de man geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland had moest hij de boete direct betalen.

Uiteindelijk betaalde de man de boete contant. Hierna wilde hij wegrijden en maakte een bedreigende handbeweging naar de agenten die hem op de bon hadden geslingerd. Door de agenten werd hierop gepoogd de Parijzenaar aan te houden, maar dit mislukte toen de man wegreed.

Even later werd het voertuig, met daarin de bestuurder, aangetroffen op een plein in de buurt. Toen de agenten het bestuurdersportier hadden geopend, teneinde de man aan te houden voor de gedane bedreiging, gaf de man gas en wilde achteruit zijn parkeerplaats verlaten.

Hierbij raakte het reeds geopende portier een van de agenten en klapte het portier dubbel tegen voorspatbord. Toen stopte de 25-jarige man zijn actie. Door de agenten werd hij uit de auto gehaald en overgebracht naar het bureau van politie waar hij is verhoord. De man ontkende alle beschuldingingen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):