vrijdag, 7. april 2006 - 21:37

VMBO’ers dansen en rappen school bijeen

Amsterdam

Vrijdagavond was het na twee weken hard werken dan eindelijk zo ver. De première van het ‘Highland Dance Event’ van VSO ‘t Hogeland uit Amsterdam. Met deze geheel zelfstandig gemaakte theater-productie dansten en rapten de scholieren een school gebouwtje in Ghana bij elkaar.

De gehele productie en de catering was in handen van de leerlingen van ’t Hogeland. Alle teksten, logo’s, decorstukken en zelfs het camera werk is door de leerlingen van de school geregeld. Hierbij werden ze ondersteund door ISH. De educatieve projecten van ISH zijn flexibel en worden afgestemd op de wensen van de school of instelling. Alle leerlingen werkten als speler, danser, productiemedewerker, decorbouwer, filmer, Pr-medewerker, cateraar of als technicus mee aan een voorstelling die op vrijdagavond werd uitgevoerd.

De opbrengst van de avond gaat naar de Nsutam school in de buurt van Bunso in Ghana. Deze school is geadopteerd door de Rosaschool en ’t Hogeland, twee VMBO scholen uit Amsterdam. De voorzieningen op de school zijn werkelijk erbarmelijk, er is geen water, geen toilet en de kookgelegenheid bestaat uit drie stenen. Hierop wordt de maaltijd voor 120 leerlingen bereidt met een budget van 0,20 eurocent per leerling.

De inspanningen van de leerlingen hebben, naast een 200 koppig publiek bij de voorstelling, ook nog ruim € 500,- opgeleverd. Van dit geld kan in Ghana een school gebouwtje neergezet worden. Directeur van het Hogeland Gert Braaksma toonde zich ontroerd door de voorstelling, ‘Ik heb de tranen in mijn ogen, schitterend ik ben heel trots op mijn leerlingen.'
Provincie:
Tag(s):