vrijdag, 17. november 2006 - 21:11

Voetganger ernstig gewond bij aanrijding

Hengelo

Een 32-jarige voetganger uit Hengelo is vrijdagmorgen rond 06.20 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagencombinatie op de Enschedesestraat in Hengelo.

Een 28-jarige chauffeur uit Harderwijk reed met zijn vrachtwagencombinatie over de Enschedesestraat komende uit de richting Enschede. Plotseling zag de chauffeur dat er iemand vanuit de rechter berm aan kwam lopen. Hij probeerde deze persoon nog te ontwijken maar een aanrijding was onvermijdelijk. Hij merkte dat deze persoon, naar later bleek een man, tegen de rechterzijkant van zijn vrachtwagen was gekomen.

Politiemensen troffen het slachtoffer, een 32-jarige Hengeloer, zwaar gewond aan in de berm van de Enschedesestraat. Door een ambulance werd hij overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede, waar een traumateam klaar stond.

Uit verder onderzoek zal de exacte toedracht nog moeten blijken. Wel is inmiddels duidelijk geworden dat de 28-jarige vrachtwagenchauffeur geen enkele blaam treft.

De Enschedesestraat in Hengelo en de Hengelosestraat in Enschede zijn tussen 06.20 uur en 07.45 uur vanaf het Capitool in Enschede en de Kuipersdijk in Hengelo, voor alle verkeer afgesloten geweest. Om 08.15 uur werden de wegen weer vrijgegeven voor het doorgaande verkeer.
Provincie:
Tag(s):