dinsdag, 14. november 2006 - 21:28

Volgend jaar vergunningparkeren rond de Vaart

Assen

Vanaf 1 februari 2007 mogen in de gebieden rond de Vaart NZ en de Vaart ZZ alleen vergunninghouders parkeren. Het gaat om de periodes tussen 9.00 en 18.00 uur en op vrijdag tot 21.00 uur. Het vergunningparkeren vermindert de overlast voor bewoners verminderen en bevordert de leefbaarheid van de buurt. Uiteindelijk wil de gemeente in het gehele gebied rond het centrum vergunningparkeren invoeren.

Het vergunningparkeren is in het belang van de bewoners. Er ontstaat meer parkeerruimte omdat er geen plek meer is voor “wijkvreemde parkeerders�. De invoering van het vergunningsysteem is gebeurd in nauw overleg met een klankbordgroep.

Bewoners kunnen maximaal twee vergunningen en één bezoekerspas per woning kopen. Als zij de mogelijkheid hebben ook op eigen erf te parkeren, kunnen zij één vergunning en een bezoekerspas kopen.

Bedrijven krijgen maximaal drie vergunningen als zij vijf werknemers of bezoekers hebben, maximaal vijf vergunningen als zij tien werknemers of bezoekers hebben en maximaal tien vergunningen bij 25 of meer werknemers en bezoekers.


De exacte gebieden waar het om gaat zijn:

1.Het gebied van de Vaart NZ (tussen de Kolk en het Kanaal), Kanaal (tussen Alteveerstraat en Vaart NZ), Alteveerstraat, Burgemeester Agterstraat en Weiersstraat (westzijde, tussen Alteveerstraat en Kanaal): zone 1;

2.Vaart ZZ (tussen Gymnasiumstraat en Emmastraat), Gymnasiumstraat, Emmastraat, Prinses Irenestraat, Nassaulaan, Hertenkamp, van der Feltzpark en Beilerstraat (tussen Kerkplein en Hertenkamp): zone 2.

Vergunninghouders kunnen alleen in hun eigen zone terecht voor een parkeerplek.
Provincie:
Tag(s):