zaterdag, 28. oktober 2006 - 13:19

Volop genieten in het donker

Zeist

Zaterdagavond 28 oktober is het weer tijd voor de Nacht van de Nacht. Een nacht waarin het genieten en het beleven van de duisternis centraal staan. Op diverse plekken in de provincie Utrecht zijn er activiteiten gepland. Wandelen met de boswachter op de Heuvelrug, in Amelisweerd of op Den Treek. Spannende kinderactiviteiten in Baarn (2x), Eemnes of Austerlitz. Maar ook sterren kijken kan in de Nacht van de Nacht. Of op de fiets de donkere polder verkennen met de polder(nacht)wachter.

De Nacht van de Nacht is een initiatief van de Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu. De verlichting neemt in Nederland ieder jaar toe en de provincie Utrecht ligt in een van de meest verlichte regio’s van Nederland. De natuur - en milieuorganisaties vinden dat het wel iets minder kan. En daar zijn diverse technische mogelijkheden voor.
In de Nacht van de Nacht laten diverse (lokale) natuur- en milieuorganisaties zien hoe mooi een donkere nacht kan zijn. Zij nodigen iedereen uit om dat mee te maken.

Vorig jaar werden er landelijk zo'n 75 activiteiten in de duisternis georganiseerd en trok de Nacht 10.000 bezoekers. Nu staan er meer dan 150 activiteiten gepland, het dubbele!
Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten in de provincie Utrecht. Een totaaloverzicht van de activiteiten vindt u op de site www.nachtvandenacht.nl.
Provincie:
Tag(s):