zondag, 16. april 2006 - 16:48

Vondelpark geheime 'eierzoeklokatie' radio 538

Amsterdam

De KNVB Oranje Card had in samenwerking met Radio 538 geheel in de sfeer van Pasen ergens in Nederland twee paaseieren verstopt. Niet zomaar paaseieren maar hele speciale WK paaseieren die kaarten voor de WK wedstrijd Nederland-Argentinië waard waren. Oranjefans konden de gratis WK kaarten van de immer beladen wedstrijd bemachtigen door op de geheime locatie te gaan zoeken.

Op eerste paasdag werden er vanaf 08.00 uur via Radio 538, hints gegeven over de lokatie van de eieren. Door middel van hints als ‘in deze provincie gaat het dak eraf’ en ‘als je voor Pampus ligt heb je het net niet gehaald’ moesten de luisteraars de juiste plek bepalen.

Rond 13.30 uur waren er al behoorlijk wat eierzoekers in het Amsterdamse Vondelpark te vinden die uit alle windstreken kwamen. Naast de hoofdprijs, twee keer twee kaarten voor de wedstrijd Nederland - Argentinië in Frankfurt, waren er ook vijf troostprijzen verstopt. Namelijk kaarten voor de oefeninterland tegen Kameroen in de kuip in Rotterdam. Deze werden als eerste gevonden.

De verstop-plek van de eieren met de WK tickets, was een stuk lastiger te vinden. Rond 14.00 uur werd het eerste ei met de tickets, verstopt in een boom, gevonden door een 15-jarige jongen uit Amsterdam. Een half uur later werd het tweede ei, verstopt in de bosjes, gevonden door een 9-jarig jongen uit Almere.

Beide jongens kregen uit handen van Caroline van Nispen, manager van de KNVB Oranje Card bij ING, de symbolische tickets overhandigt.
Provincie:
Tag(s):