donderdag, 17. augustus 2006 - 21:24

Voorarrest verdachte in moordzaak Schoonoord verlengd

Assen

Het voorarrest van een 37-jarige man uit Assen die wordt verdacht van de moord op een 27-jarige man uit Schoonoord op 6 augustus, is met 45 dagen verlengd. Dit heeft de rechtbank in Assen vandaag bepaald. Het voorarrest is verlengd in afwachting van de resultaten van onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag. Het onderzoek van het NFI richt zich op bloedsporen die op de plaats van het misdrijf zijn aangetroffen.

De officier van justitie heeft besloten een 27-jarige man uit Schoonoord vandaag heen te zenden. Ook is besloten een 51-jarige inwoner van Schoonoord niet voor de raadkamer te brengen. Hij zal naar verwachting binnen afzienbare tijd eveneens in vrijheid worden gesteld. Het onderzoek naar de betrokkenheid van de twee mannen wordt voortgezet. Er zijn echter onvoldoende ernstige bezwaren om het voorarrest van beiden langer te laten duren.

Reeds eerder werden een 20-jarige vrouw en een 25-jarige man uit Schoonoord heengezonden. Zij worden niet langer als verdachte beschouwd.
Provincie:
Tag(s):