donderdag, 27. april 2006 - 13:53

Voorjaars-vakantie:'Kom vroeg naar Schiphol'

Schiphol

De komende dagen wordt het erg druk op Amsterdam Airport Schiphol. Veel Nederlanders gaan komend weekend met het vliegtuig op vakantie. Om deze drukte op te vangen zijn maatregelen genomen. Schiphol roept daarom donderdag zijn reizigers op om vroeg naar de luchthaven te komen om de drukte op knelpunten zo veel mogelijk te beperken.

Zo worden extra medewerkers ingezet op de voorrijwegen om het verkeer beter te laten doorstromen. In de vertrekhallen zijn meer medewerkers aanwezig om de passagiersstromen goed te begeleiden en passagiers en wegbrengers al voor de terminal van elkaar afscheid te laten nemen. De luchtvaartmaatschappijen en afhandelaren zijn eveneens voorbereid op de drukke voorjaarsvakantie.

In verband met de te verwachte drukte wordt passagiers verzocht op tijd naar de luchthaven te komen. Om extra wachttijden te vermijden kunnen passagiers bovendien bij de meeste luchtvaartmaatschappijen thuis al via Internet inchecken of op de luchthaven gebruik maken van de talrijke self-service check-in kiosken. Het blijft belangrijk om de instructies van de luchtvaartmaatschappij of touroperator op te volgen met betrekking tot het tijdstip dat men op
Schiphol aanwezig moet zijn.
Provincie:
Tag(s):