vrijdag, 10. maart 2006 - 9:27

Voorjaarsvakantie zorgt voor groei passagiersvervoer

Schiphol

In de maand februari nam het aantal lokaal opstappende passagiers op de luchthaven Schiphol toe met 3,3 % ten opzichte van dezelfde maand in 2005. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van Schiphol Group. Deze groei werd mede gerealiseerd dankzij de voorjaarsvakantie die voor Schiphol drukker was dan in 2005. Vooral rond het 3e weekend van de maand (18-19 februari) was een piek zichtbaar in lokaal vertrekkende passagiers vanwege de start van de voorjaarsvakantie voor de regio's Midden en Noord.

Het totaal aantal passagiers kwam in februari 1,5% hoger uit dan in dezelfde maand van het voorgaande jaar. Het aantal transferpassagiers was in februari nagenoeg gelijk aan het niveau van februari 2005 (+0,2%). Het aantal vliegtuigbewegingen in het handelsverkeer kwam in februari 0,6% lager uit dan in februari een jaar eerder.

Punctualiteit
In februari zet de verbetering van punctualiteit zich door. De aankomstpunctualiteit steeg in februari met 4,0 procentpunten tot 82,6% in vergelijking met februari 2005 terwijl de vertrekpunctualiteit uit kwam op 75,3%, 4,2 procentpunten hoger.
Categorie:
Tag(s):