zaterdag, 14. oktober 2006 - 21:49

Voorlezen in het maanlicht tijdens “Nacht van de Nacht�

Gieten

Op zaterdag 28 oktober as. vindt voor de tweede maal het evenement
De Nacht van de Nacht plaats. Deze keer ook bij het Boomkroonpad in de boswachterij Gieten-Borger. Op en rond het Boomkroonpad, dat voor deze speciale gelegenheid ’s avonds geopend is, gaan een 10-tal prominenten uit het Noorden een gedicht of een stuk poëzie voordragen.

Zo zullen onder-meer gedeputeerde mevr. A. Edelenbosch, dijkgravin M.Kool, 2ekamerlid dhr.H.E.Waalkens, kunstenares Maya Wildevuur, maar ook de Asser stadsdichter Erik Harteveld en de Emmer gemeentedichter Gezienus Omvlee acte de présence geven. Onder de noemer “Dichters in het Maanlicht� gaan zij bij en op het Boomkroonpad hun gedichten ten gehore brengen. Deze gedichten en versen staan in het teken van het thema “Nacht van de Nacht�.

De Nacht van de Nacht is het jaarlijkse evenement van de campagne Laat het donker donker, waarmee Stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties aandacht vragen voor het thema lichthinder. Het initiatief is bedoeld om de schoonheid van de duisternis te benadrukken en de bedreiging door de toenemende verlichting in Nederland duidelijk te maken. Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Te veel licht is hinderlijk voor mensen en verstoort het dag-nachtritme van dieren.

Dit evenement is gratis, een vrijwillige bijdrage van de bezoekers zal gaan naar een goed doel. Men dient zich wel van te voren aan te melden: 0592-377305. De avond begint om 21.00 en zal tot om en nabij 23.00 duren. Het Boomkroonpad staat in de bossen van de boswachterij Gieten-Borger, adres: Steenhopenweg no.4 nabij Drouwen
Provincie:
Tag(s):