vrijdag, 8. september 2006 - 16:27

Voorlichtingsavond over prostaatkanker

Nijmegen

In het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen vindt op donderdag 21 september een voorlichtingsavond plaats over prostaatkanker. De avond is bedoeld voor mensen met prostaatkanker, hun naasten en andere belangstellenden.

Tijdens de bijeenkomst zullen de urologen van het CWZ ingaan op de diagnose en de behandelingsmogelijkheden van prostaatkanker. Dr.H.Vergunst stelt een nieuwe manier van verwijderen van een tumor door bevriezing (cryotherapie) aan de orde. Het CWZ voert deze ingreep als eerste in Nederland uit. Dr.J.P.A.van Basten belicht vooral de nieuwste kijkbuistechnieken (laparoscopie) om een prostaat te verwijderen.

Het CWZ beschikt sinds kort over hypermoderne, speciaal voor deze technieken gebouwde operatiekamers. Verder kunnen de aanwezigen hun vragen laten beantwoorden door de urologen. De avond biedt bovendien de mogelijkheid om contacten te leggen met lotgenoten.

Prostaatkanker is in Nederland de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Ieder jaar komen er circa 8000 nieuwe patiënten bij. De ziekte wordt vaak beschouwd als ‘ouderdomskwaal’, maar komt in de praktijk ook bij mannen beneden de 55 jaar voor.
Provincie:
Tag(s):