woensdag, 22. maart 2006 - 16:43

Voorlichtingsdag Radboud Universiteit

Nijmegen

Zaterdag 1 april is er de halfjaarlijkse voorlichtingsdag van de Radboud Universiteit Nijmegen. De dag is bedoeld voor leer-lingen uit de bovenbouw van het VWO. Op de voorlichtingsdag presenteren alle opleidingen zich in voorlichtingsrondes van een uur, die op verschillende tijdstippen van de dag plaatsvinden. In het Erasmusgebouw is er een centrale informatiemarkt.

De voorlichtingsrondes van de opleidingen starten vanaf 10.00 uur. Docenten en studenten geven uitleg over het vakgebied, het studieprogramma en het beroepsperspectief. De centrale informatiemarkt start om 9.30 uur waar men vragen kan stellen over inschrijvingsprocedures, loting, kamers en financiën. Ook kunnen scholieren hier terecht tot 15.00 uur voor een studiekeuzetest. Verdere informatie is te vinden op www.studeren-in-nijmegen.nl

Naast de feitelijke informatie zijn er tal van andere activiteiten. Zo is er ‘Sightseeing Nijmegen’: een gratis bustour over de campus, langs studentenflats, modern en historisch Nijmegen, de Ooypolder en de heuvels van Berg en Dal. Om een beter beeld van de campus en omgeving te krijgen kan men vanaf de 20e etage van het Erasmusgebouw (Erasmus Panorama) van het uitzicht genieten.

Voor meer praktische informatie is er midden op de dag een forum waarin studenten vertellen over hun ervaringen in het eerste jaar. Verder zijn er rondleidingen door een studentenhuis, over de campus en in het sportcentrum.

Voor de Duitse bezoekers is er speciaal een Duitse voor-lichtingsdag georganiseerd. Vanaf 9.45 uur wordt informatie gegeven over de toelatingseisen, de procedure voor het aanmelden aan de universiteit, het Nederlandse onderwijs-systeem en de studiefinanciering.

In de pauze is er mogelijkheid tot vragen stellen op de informatiemarkt. Ook kan men met Duitse studenten praten over hun persoonlijke ervaringen met studeren in Nederland en het studentenleven in Nijmegen. In de middag is er nog een voorlichtingsronde specifiek over de opleidingen. Ook is er aansluitend een Duitstalige rondleiding over de campus. Meer informatie is te vinden op www.studieren-in-nimwegen.nl

Vanaf het Centraal Station vertrekken er die dag gratis bussen die op verschillende plekken op de campus stoppen. Ook rijdt er overdag een gratis pendelbus over de campus.
Provincie:
Tag(s):