maandag, 18. december 2006 - 19:24

Voorronde Energy Survival 2007

Tilburg

De gemeente Tilburg is van plan één van de voorrondes te organiseren van het KRO televisieprogramma Energy Survival 2007. Dit kan als minimaal zes en maximaal tien basisscholen mee doen. Basisscholen kunnen hun groep 8 gratis opgeven op de site via [url=http://www.energysurvival.nl]energysurvival[/url].

Marieke Moorman, wethouder van Milieu hoopt op veel inschrijvingen. "Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met bewustwording over klimaat en energie en leren wat je zelf kunt doen. Daarom organiseren we deze voorronde en sturen we ook de dvd An Inconvenient truth van Al Gore naar alle basis- en middelbare scholen."

De Energy Survival 2007 start in februari met vragen en huiswerkopdrachten op de website. De voorronde in Tilburg is in april en de provinciale (halve) finale in juni. Daarna vinden de opnames van de tv-finale plaats in Noorwegen. Al deze onderdelen brengen de onderwerpen energie en klimaat voor leerlingen letterlijk tot leven. De opdrachten zijn didactisch verantwoord en zetten aan tot bewustwording en gedragsverandering. Zo kunnen leerlingen van groep 8 na de Cito-toets op een leuke, leerzame en energieke wijze aan de slag met klimaat en energie.
Provincie:
Tag(s):