zondag, 2. april 2006 - 17:31

Voortbestaan Kledingbank Limburg onzeker

Maasbracht

Het voortbestaan van de Kledingbank Limburg in Maasbracht is onzeker geworden, nu het pand aan de Hofstraat per 1 oktober dit jaar verkocht zal worden. Het bestuur is dringend opzoek naar vervangende ruimte, want de afgelopen maanden hebben aangetoond dat er behoefte is aan een kledingbank. Dit meldt het bestuur dit weekeinde in een persbericht.

Sinds de officiële opening op 1 januari dit jaar zijn er tot nu toe 279 Limburgers door hulpverleners doorverwezen naar de Kledingbank Limburg. De kledingbank heeft voor de groep sociale minima een pakket bovenkleding, onderkleding, schoenen en een jas gratis beschikbaar gesteld. Daarnaast zijn er ook in andere steden in het land soortgelijke initiatieven opgestart, waaronder in Leeuwarden, Amersfoort en Groningen.

De kledingbank beschikt over voldoende vrijwilligers en toelevering van kleding. Echter kunnen zij niet op financiële ondersteuning rekenen. Het bestuur beschikt dan ook niet over de mogelijkheid een pand te huren. Het bestuur van de Kledingbank Limburg zal dan ook alles doen om zo snel mogelijk een andere locatie te vinden waar ingezameld, gesorteerd en doorverwezen mensen voorzien kunnen worden van kleding en schoeisel.
Provincie:
Tag(s):