zondag, 24. december 2006 - 0:22

Voorzichtig met tassen in de fietstas

Groiningen

De politie roept inwoners van Groningen op om extra voorzichtig om te gaan met waardevolle spullen in de fietstas. Afgelopen drie weken is er een tiental aangiftes binnen gekomen van (hand)tassen die uit de fietstas zijn weggenomen. In alle gevallen is de diefstal gepleegd, terwijl de eigenaar bij de fiets was. In de meeste gevallen fietste de dader schuin achter het slachtoffer.

De tassen werden uit de fietstas gehengeld. Daarbij maakt de dader soms gebruik van een hulpmiddel, zoals een tak of een fietspomp. In een aantal andere gevallen sloeg de dader zijn slag, terwijl een fietser wachtte voor een stoplicht.

De diefstallen zijn met name gepleegd in de omgeving Oranjewijk, Selwerd en Paddelpoel. Het gaat vermoedelijk om een man met een getinte huidskleur. De man verplaatst zichzelf ook op een fiets. De politie adviseert om de fietstassen zorgvuldig af te sluiten tijdens het fietsen of om geen waardevolle spullen in de fietstassen te stoppen.

Mensen die meer denken te weten over de identiteit van de verdachte worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).
Provincie:
Tag(s):