maandag, 13. maart 2006 - 16:09

Vorst gooit roet in het paarden-eten

Helaas heeft de organisatie van de SGW Global-e op zondagochtend moeten beslissen, dat vanwege de onverwacht strenge vorst van de afgelopen nacht, de SGW wedstrijd van zondag 12 maart moest worden afgelast. In eerste instantie had men gehoopt dat bij zonsopgang de temperatuur iets zou gaan oplopen waardoor de bodem kon "ontdooien". Al snel bleek dat de temperatuur ook overdag nauwelijks boven 0 uit zou komen. Hiermee bleef de bodem te hard voor de paarden waardoor het onverantwoord zou zijn om de wedstrijd te laten doorgaan.

De organisatie hoopt nu dat de weersomstandigheden het toelaten om deze wedstrijd te kunnen verplaatsen naar zaterdag 18 maart. Naast een hogere temperatuur is het verplaatsen naar zaterdag 18 maart mede afhankelijk van de grote groep van meer dan 150 vrijwilligers. Deze moeten tijd en bereidheid hebben om ook deze dag aan de eventing sport te besteden.

De wedstrijdruiters hebben uiterst positief gereageerd op de genomen beslissing. Dat deden ook de ruiters die op zondagmorgen al voor 06.00 uur van huis waren vertrokken en er bij aankomst achterkwamen dat zij voor niets met hun paarden naar het Brabantse Alphen waren afgereisd. Ook voor de ervaren eventing ruiter gaat veiligheid voor alles.
Het merendeel van de ruiters heeft aangegeven om graag weer de rit naar Alphen te maken op zaterdag 18 maart om alsnog deze mooie wedstrijd te kunnen rijden.

De wedstrijddag van zondag 19 maart waar de B-paarden en alle rubrieken pony's zullen starten gaat vooralsnog gewoon door!
Provincie:
Tag(s):