vrijdag, 14. april 2006 - 18:29

Vrachtauto kantelt op A-17

Donderdag kantelde rond 17.45 uur op de autosnelweg A-17 ter hoogte van Standdaardbuiten (rijrichting Roosendaal richting Fijnaart)een vrachtwagen. In eerste instantie leek het erop dat de chauffeur bekneld zat in zijn cabine. Dat bleek niet het geval te zijn. Hij raakte slechts licht gewond. Zijn voertuig was geladen met 8.000 kg lading, bestaande uit rollen kunstgras en tapijt.

Het ongeval gebeurde in een bocht en is vermoedelijk te wijten aan een combinatie van schuivende lading en harde wind. De politie sluit uit dat een te hoge snelheid van invloed is geweest.

De chauffeur, een 23-jarige man uit Oude-Tonge is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd vanwege lichte verwondingen. Na medisch onderzoek en het hechten van de verwondingen mocht de man huiswaarts keren. Rijkwaterstaat sloot de A-17 helemaal af voor de bergings werkzaamheden. Dit leidde tot filevorming in de avondspits, gecombineerd met de uittocht van het paasvakantie-verkeer. De weg is tot circa 21.00 /21.30 uur afgesloten geweest.
Provincie:
Tag(s):