vrijdag, 1. december 2006 - 13:03

Vrachtauto lekt gevaarlijk vloeistof

Leeuwarden

Een vrachtauto met een lekkend vat bijtende vloeistof heeft vrijdagmorgen voor verkeersstagnatie op de Kanaalweg/Groverstins gezorgd.

Na onderzoek bleek er geen gevaar voor de volksgezondheid. De opruimwerkzaamheden zullen naar verwachting nog geruime tijd vergen.

Omstreeks 11.00 uur reed de vrachtauto over de Kanaalweg. Op een gegeven ogenblik zag de chauffeur dat er rook uit zijn auto kwam. Hij zette zijn voertuig stil ter hoogte van scholengemeenschap De Friese Poort en ontdekte dat een van de geladen vatten lek was.

Door een defect overdrukventiel ontsnapte vloeistof uit dit vat en uit de auto, waarna hij de hulpverleningdiensten alarmeerde. Nadat een ruime afzetting rondom de vrachtauto was aangebracht werd het voertuig geïnspecteerd. Vrij snel werd duidelijk dat geen giftige stoffen vrij waren gekomen.

Om geen enkel risico te lopen werd de Friese Poort enige tijd afgesloten: leerlingen en personeel konden niet in en uit het gebouw. Nadat is vastgesteld om welke vloeistof het gaat kan een begin worden gemaakt met de schoonmaakwerkzaamheden. Naar verwachting zal in de loop van vrijdagmiddag de weg weer worden vrijgegeven.
Provincie:
Tag(s):