maandag, 20. maart 2006 - 16:52

Vrachtwagen-chauffeur wilde politievoertuig rammen

Amsterdam

Een 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit Schagen heeft vanmiddag op de A1 bij Diemen tot driemaal toe geprobeerd een onopvallende surveillance-auto van de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten te rammen nadat deze hem een stopteken had gegeven. Vervolgens nam hij de afrit Diemen, stak zonder vaart te minderen aan het einde een weg over om via de toerit weer op de A1 te komen. Daar stopte hij op de vluchtstrook en gaf zich over aan de agenten.

De man bleek sterk in de war te zijn. De trekker met oplegger was de agenten opgevallen door zijn veel te hoge snelheid. Ze gingen voor de vrachtwagencombinatie rijden en gaven de chauffeur een stopteken. In plaats van te stoppen gaf deze echter gas en alleen door snel reageren van de agenten in de onopvallende auto werd een aanrijding voorkomen. Deze actie herhaalde zich tot drie maal toe. Daarna nam de chauffeur plotseling de afrit Diemen, reed aan het eind van de afrit door rood licht en bereikte via de toerit weer de A1.

Hier stopte chauffeur uit eigen beweging op de vluchtstrook. Toen de agenten ter plaatse kwamen gooide hij de autosleutels uit het raam en stapte uit. Toen hij uitstapte zagen de agenten dat de man een mes in zijn handen had en dat hij snijwonden op borst en armen had. Ze sommeerden de man het mes te gooien waaraan hij direct gehoor gaf.

De man bleek door persoonlijke problemen sterk in de war te zijn. Hij is voor behandeling overgebracht naar het AMC-ziekenhuis te Amsterdam. Het rijbewijs van de chauffeur is ingenomen.
Provincie:
Tag(s):