woensdag, 29. november 2006 - 16:09

Vrachtwagen met palmolie kantelt

Rotterdam

Een vrachtwagen op de A15 ter hoogte van de Beneluxtunnel geladen met palmolie is woensdagmiddag rond 12.30 uur na een aanrijding gekanteld. Hierdoor werden alle vijf de rijstroken geblokkeerd. De politie heeft hierop de weg afgesloten.

De aanleiding van de aanrijding was dat een nog onbekende vrachtwagen een personenauto aanreed waardoor deze op zijn beurt de trekker van de vrachtwagencombinatie geladen met palmolie raakte. Hierdoor kantelde de combinatie en liep er palmolie over het wegdek.

De 27-jarige Hongaarse chauffeur raakte niet gewond. De 52-jarige bestuurder van de personenauto raakte lichtgewond maar kon na behandeling weer naar huis. Volgens een woordvoerder van de KLPD was er rond 16.00 uur weer één van de vijf rijbanen geopend waardoor het verkeer weer enigszins op gang kwam.

Toch denkt de politie dat het nog enige tijd gaat duren voordat de palmolie en de gekantelde vrachtwagen van het wegdek zijn verwijderd. De lading van de vrachtwagen met palmolie wordt nu eerst overgepompt in een ander vrachtwagen waarna de combinatie weer overeind kan worden getakeld. De KLPD onderzoekt het ongeval samen met de politie van Rotterdam-Rijnmond.
Provincie:
Tag(s):