woensdag, 22. februari 2006 - 19:16

Vrachtwagen ramt tunnel; woningen ontruimd

Dordrecht

Een vrachtwagen reed woensdagmiddag door de Violenstraat in Dordrecht. De 20 jarige bestuurder wilde aan het einde van de Violenstraat door een tunnel rijden om de Dubbeldamseweg Zuid op te rijden. In eerste instantie leek dit goed te gaan.

Nadat de vrachtwagen wat verder de tunnel in reed ging het mis. De vrachtwagen kwam vast te zitten in de tunnel. De chauffeur reed achteruit en ging verder. Boven en naast de tunnel staan woningen die door de aanrijding beschadigd raakten. De politie ontruimde de woningen en ging op zoek naar de vrachtwagen.

Op de Frank van Goesstraat in Dordrecht kwam men de vrachtwagen tegen en hield de chauffeur aan omdat hij de plaats van het ongeval had verlaten. De chauffeur en zijn bijrijder dachten dat de schade wel meeviel.

Voorlopig mogen de bewoners niet terug naar hun woningen. De eigenaar van de woningen, Woondrecht in Dordrecht, zorgt voor tijdelijk onderdak van de bewoners. Het tunneltje is afgezet en er zijn noodvoorzieningen getroffen om de gevel van de tunnel te beveiligen tegen instorten.
Provincie:
Tag(s):